Aubameyangu je danas najgore nakon odluke čelnika Chelseaja

Zbog njega je i došao u klub

Aubameyangu je danas najgore nakon odluke čelnika Chelseaja

Endin Čaušević

Pierre-Emerick Aubameyang odlučio je zadnji dan prelaznog roka napustiti Barcelonu i potpisati za Chelsea.

Gabonac je u Barcelonu stigao početkom ove godine kao slobodan igrač iz Arsenala i oduševio je igrama u drugom dijelu sezone, te se pokazao kao veliko pojačanje za katalonski klub.

Međutim, njegova situacija u Barceloni se promijenila nakon što je stigao Robert Lewandowski, te je Aubameyang izgubio mjesto u startnoj postavi.

Iako je Xavi Hernandez htio da Aubameyang ostane iako neće imati minutažu kao prije na kraju je iskusni napadač ipak odlučio da spakuje kofere i vrati se u Englesku.

Aubameyang se nakon samo pola godine vratio u London, ali ne u Arsenal već u redove ljutog gradskog rivala Chelseaja s kojim je potpisao dvogodišnji ugovor.

Nakon potpisa ugovora ovaj 33-godišnjak izjavio je da je Thomas Tuchel bio glavni razlog što je došao u Chelsea, te "prelomio" da napusti Barcelonu.

Oglasi

Oni su s dosta uspjeha sarađivali u Borussiji Dortmund i Aubameyang je zbog njemačkog stručnjaka na kraju prihvatio ponudu Chelseaja. Ali, sigurno je da se vjerovatno već danas kaje zbog toga.

Naime, Aubameyang je debitovao jučer za Chelsea u šokantnom porazu na Maksimiru od Dinama, te je odigrao 59 minuta.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Sigurno da do prije nekoliko dana ni slutio nije da će sarađivati s Tuchelom upravo svega 59 minuta jer je Chelsea danas saopštio da je njemački stručnjak dobio otkaz, te da će doći novi trener.

Aubameyanga je navodno ta vijest itekako pogodila jer je Tuchel insistirao na njegovom dolasku i zbog njega je potpisao za Chelsea, a da li će kod novog trenera biti standardan u prvom sastavu tek će se vidjeti.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi