Dugo je razmišljao i donio odluku: Oprostio se Pierre-Emerick Aubameyang

Od reprezentacije Gabona

Dugo je razmišljao i donio odluku: Oprostio se Pierre-Emerick Aubameyang

E. Ganibegović

Napadač Barcelone Pierre-Emerick Aubameyang odlučio je završiti reprezentativnu karijeru. 

Reprezentacija Gabona nastupila je na ovogodišnjem Kupu afričkih nacija te je takmičenje završila u osmini finala, gdje se Burkina Faso pokazala boljom i izbacila ih na penale.

U ekipi nije bilo Pierre-Emerick Aubameyanga, koji je igrao u Dubaiju prije prvenstva, a kasnije je bio pozitivan na koronavirus. Napadač je uklonjen iz sastava - službeno zbog COVID-19 virusa, aneslužbeno zbog ponašanja.

"Postoje problemi koje će biti teško riješiti, a ima i ovakvih glasina. Ukratko, zdravlje je najvažnije i moram se brinuti o njemu, ali neću se pozivati na ove lažne informacije", napisao je Aubameyang na Instagramu.

Gabonski savez je u službenom saopštenju objavio da je Pierre-Emerick Aubameyang odlučio prekinuti međunarodnu karijeru. To znači da će se reprezentativna karijera napadača zaustaviti na 72 utakmice i 30 postignutih golova.

"Nakon 13 godina predstavljanja svoje zemlje, objavljujem da završavam karijeru u reprezentaciji. Želio bih se zahvaliti narodu Gabona koji me podržavao i u dobru i u zlu. Ostat će mi puno lijepih uspomena", napisao je.

"Debitovati je bilo nešto nezaboravno. Hvala predsjedniku, svim trenerima, štabu i ostalim igračima. Zahvaljujem i svom ocu koji me je natjerao da budem poput njega. Nadam se da je bio ponosan na mene", dodaje Napadač Barcelone. 

Tako se Pierre-Emerick Aubameyang može u potpunosti usredotočiti na igru za Barcelonu, kojoj se pridružio ranije ove godine. Bivši napadač Arsenala ove je sezone već postigao 13 golova i sustigao je Memphisa Depaya, koji je do sada bio najbolji strijelac Barcelone. 

Podsjetimo, Gabonac ugovor s Barcelonom ima do juna 2025. godine. 

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Bereta
Bilo lijepo debitovati za reprezentaciju dok nisi postao milioner,sad si razmazeni crncuga koji ima milione na banci i odmah ostavljas nacionalni tim na cijedilu,bas te briga,e moj crnčuga
1 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi