Igrao bi u Ligi prvaka: Pojavio se klub koji želi Miralema Pjanića

U Barceloni je višak

Igrao bi u Ligi prvaka: Pojavio se klub koji želi Miralema Pjanića

A. Čaušević

Kraj još jedne sezone za zaborav je blizu te se Miralem Pjanić nada novom pozitivnom početku.

Pjanić je u sezoni na izmaku igrao na posudbi u Bešiktašu gdje se i nije proslavio bez obzira na osvojeni turski Superkup.

Iskusni bh. veznjak zbog problema sa povredama nije uspjevao da igra u kontinuitetu te je ostao daleko od prepoznatljive forme.

Pošto je ugovorom vezan za Barcelonu na ljeto će se vratiti na Nou Camp gdje se neće dugo zadržati pošto i Xavi Hernandez nije previše zainteresovan za njegov ostanak.

Ako je vjerovati katalonskom Sportu pojavio se klub koji bi vrlo rado angažovao Pjanića, u pitanju je Napoli koji će se u novoj sezoni takmičiti u Ligi prvaka.

Pjaniću su sa Barcelonom preostale dvije godine ugovora i njegova visoka plata permanenti transfer čini teško izvodivim pa je odlazak na novu posudbu vrlo izgledna opcija.

Na klupi Napolija sjedi Luciano Spalletti koji je Pjanića u jednoj polusezoni trenirao u Romi i itekako je upoznat sa igračkim sposobnostima 32-godišnjeg veznjaka.

Potražite više informacija na temu Serie A:

S druge strane i Pjanić vrlo dobro poznaje Seriju A gdje je proveo većinu svoje karijere. Pet godina je nosio dres Rome, a četiri Juventusa.

Bh. reprezentativac se stalno povezuje sa povratkom na Apenine. Jedno vrijeme u igri su bili Juventus i Inter, a posljednja glasina je njegov dolazak u Napoli.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Halland
Treba biti realan i reci da je Miralem i dalje sama krema svjetskog fudbala,,,fudbal ima u malom prstu,,,nestrucnost uprave Barcelone je sramno i pustanje ovakvog igraca bit ce najtezi udarac od odlaska Messia
4 4
King_Kenny
...zna Spaletti koliko Pjanic vrijedi,ali pitanje je koliko se njemu vise igra fudbal...
2 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije