Chelsea je ponizio Aubu, ali on već ima novi klub - odlazi tamo gdje zvijezde najviše vole da idu

Karijeru nastavlja u MLS-u

Chelsea je ponizio Aubu, ali on već ima novi klub - odlazi tamo gdje zvijezde najviše vole da idu

Edmir Škorić

Bivši gabonski reprezentativac Pierre-Emerick Aubameyang napušta Chelsea, koji ga nije prijavio ni za utakmice Lige prvaka i očito na njega ne računa.

33-godišnji napadač stigao je na Stamford Bridge prošlog ljeta, kada je za 12 miliona eura doveden iz Barcelone, gdje je također kratko bio - samo pola godine.

Njegovo vrijeme u Chelseaju također je isteklo. Aubameyang je praktično izbačen iz londonskog kluba. Nedavno je "obrisan" sa spiska igrača prijavljenih za Ligu prvaka i izostavljen je iz tima za ligaški okršaj s Fulhamom.

Plavci su to morali da urade kako bi prijavili zimska pojačanja. Zbog ograničenja mogućnosti promjena i mjesta, trojac Mudryk, Joao Felix i Enzo Fernandez prijavljeni su u Ligu prvaka.

No, vjeruje se da bi Aubameyang i bez toga napustio London. Njegov stav je veliko razočarenje. Postigao je samo jedan gol na 11 utakmica. Vrhunac svog očaja u Chelseaju doživio je u derbiju protiv Manchester Cityja početkom godine.

Tada je ušao u petoj minuti zbog povrede Raheema Sterlinga, a sat vremena kasnije je zamijenjen.

Oglasi

Prijelazni rok u najvećim evropskim ligama zatvoren je krajem januara, no transfere i dalje mogu obavljati ekipe iz inostranstva. Los Angeles FC, aktuelni prvak MLS-a, u poodmaklim je pregovorima oko potpisa s Aubameyangom, tvrdi Matteo Moretto, novinar "Releva".

Od kluba iz Grada anđela nedavno se oprostio Gareth Bale koji je završio karijeru. Od poznatih imena tu još igraju Giorgio Chiellini i Carlos Vela.

Sezona u Major League Socceru - američkoj nogometnoj ligi - počinje krajem februara. Los Angeles FC aktualni je prvak natjecanja i po svemu sudeći nova destinacija za Aubameyanga, koji je ranije donio odluku da se oprosti od dresa Gabona.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Karijeru je počeo u Milanu, iako nije nikada upisao nijedan nastup za Rossonere, koji su ga posuđivali redom francuskim timovima Dijonu, Lilleu i Monacu, da bi 2011. potpisao za St. Etienne, a onda igrao pet godina za Borussiju Dortmund, potom Arsenal, ali je u Barci i Chesleaju doživio velika razočarenja.

Sada odlazi tamo gdje veliki broj zvijezda obožava da ide, neki to učine u poznim igračkim godinama, a sve je više i onih koji u najboljim godinama odlaze u Sjedinjene Države, gdje je i život jako lijep, a novca ne manjka. Uostalom, nogomet je također u usponu, dosta je kvaliteta, dosta dobrih utakmica, a sve više ljudi dolazi na stadione što je naravno i normalno s obzirom da je i sve veći broj nogometnih znalaca i velikih vijezda prisutno u MLS-u.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti