Sramotno je na kakav način je Aubameyang saznao da je izbačen sa spiska za Ligu prvaka

Potter je baš pogriješio

Sramotno je na kakav način je Aubameyang saznao da je izbačen sa spiska za Ligu prvaka

Endin Čaušević

Chelsea je jučer prijavio sastav za nokaut fazu Lige prvaka, a trener ovog kluba Graham Potter šokirao je sve jer je sa spiska za mečeve ovog takmičenja izostavio Pierre-Emericka Aubameyanga koji ni sam nije mogao vjerovati kakvo poniženje je doživio.

Plavci su bili izuzetno aktivni u januarskom prelaznom roku i doveli su čak šest pojačanja zbog čega je bilo jasno da će Potter morati napraviti neke promjene kada je u pitanju sastav na koji će računati za mečeve Lige prvaka.

Potter je odlučio da na listu uvrsti nova pojačanja i tu su se našli Joao Felix, Enzo Fernandez i Mykhailo Mudryk, no najveće iznenađenje bilo je što je sa spiska uklonio Aubameyanga.

Aubameyang je ljetos stigao kao veliko pojačanje iz Barcelone na insistiranje Thomasa Tuchela, aliko kada je njemački stručnjak dobio otkaz boravak Gabonca na Stamford Bridgeu pretvorio se u noćnu moru.

U Chelseaju ima ulogu rezerviste, ali konačan udarac je bilo izostavljanje sa spiska za mečeve Lige prvaka što jasno pokazuje da Potter uopšte ne računa na Aubameyanga i da će on već na ljeto spakovati kofere.

Aubameyang je i u januaru želio da se vrati u Barcelonu, te je dogovori sve s Kataloncima, no na kraju je La Liga stopirala posudbu zbog finansijskih problema u kojem se nalazi klub s Camp Noua.

Oglasi

Engleski mediji pišu da Aubameyang uopšte nije ni slutio da Potter planira da ga ukloni sa spiska, te da je jučer njegova reakcija najbolje pokazala koliko je bio razočaran i pogođen.

Telegraph piše da je Aubameyang za Potterovu odluku saznao pred sinoćnju utakmicu protiv Fulhama i to ne direktno od trenera Chelseaja. Gabonac je prvo mislio da je u pitanju šala, ali kada je shvatio da su stvari ozbiljne raspoloženje se naglo promijenilo.

Aubameyang je bio vidno razočaran i šokiran zbog takve odluke i nije mu jasno zašto je Potter to napravio. Tražio je objašnjenje od trenera Chelseaja, ali nije ga dobio jer očito Potter ne želi s njim da ima bilo kakav odnos. I Englezi su razočarani potezom Pottera i kluba jer je jasno da je on prije svega morao saopštiti Aubi šta se dešava, a ne da na takav način sazna loše vijesti.

Gabonac je svjestan kakav promašaj je napravio dolaskom u Chelsea i odlaskom iz Barcelone gdje je bio oživio karijeru sjajnim igrama u drugom dijelu prošle sezone.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Xavi mu je ljetos pokušao objasniti da ostane u klubu iako bi bio rezerva Robertu Lewandowskom, ali on je to odbio i otišao u Chelsea. Ekspresno se pokajao i pokušao vratiti u Barcu ovog januara, ali mu plan nije uspio.

Jasno je da će Auba gotovo sigurno već na ljeto napustiti Chelsea i bit će zanimljivo vidjeti gdje će nastaviti karijeru.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Chelsea1
Sto je pogresio, steta sto nije uvrstio tako slabog igraca jel?
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi