Otac je bio majstor slobodnjake, a sin je danas ostvario transfer karijere

Stiže na veliku scenu

Otac je bio majstor slobodnjake, a sin je danas ostvario transfer karijere

A. Čaušević

Nisu rijetke situacije da sin krene stopama oca sa željom da postane uspješan fudbaler, međutim vrlo često planovi se ne ispune. 

Pierre van Hooijdonk je vrlo dobro poznato lice ljubiteljima fudbala, a najbolje dane karijere imao je na granici dva milenija.

Iako visok 193 cm Nizozemac je bio odličan izvođač slobodnih udaraca. Najveću slavu imao je u Feyenoordu s kojim je osvojio i Kup UEFA, dok je dobre partije pružao i u Fenerbacheu.

U Turskoj je osvojio dvije šampionske titule, dok je i s reprezentacijom Nizozemske nastupio na tri velika takmičenja. Dva Evropska prvenstva i Svjetsko prvenstvo u Francuskoj 1998. godine.

Tokom utakmica neizostavna pratnja mu je bio sin Sydney van Hooijdonk koji je danas potpisao ugovor karijere jer je stigao u Seriju A.

Ovaj 21-godišnjak koji baš kao otac igra na poziciji napadača je zvanično postao igrač Bologne, nakon što je prošle sezone bio član Brede gdje je i napravio svoje prve korake.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Ponosan sam i sretan što sam potpisao ugovor sa fantastičnim klubom. Zahvalan sam Bologni što su mi ukazali povjerenje i dat ću sve od sebe u ovom poznatom Rossoblu dresu", kazao je van Hooijdonk junior poslije potpisa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi