Rumuni otkrili kojim riječima je njih Webo vrijeđao i zbog čega je dobio crveni karton

Ni on nije baš bio cvjećka

Rumuni otkrili kojim riječima je njih Webo vrijeđao i zbog čega je dobio crveni karton

E. Čaušević

Meč između PSG-a i Bašakšehira igra se večeras nakon što je prekinut sinoć u 14. minuti zbog skandala s četvrtim sudijom.

Naime, igrači Bašakšehira su napustili teren nakon što je Pierre Webo čuo kako četvrti sudija za njega govori "onaj crni" dok je glavnom sudiji objašnjavao koga treba isključiti s klupe turskog kluba.

Nakon toga nastao je totalni haos i igrači oba kluba su napustili teren i odbili da nastave utakmicu. UEFA je odlučila da promijeni sudije i susret je nastavljen večeras u 14. minuti u terminu od 18:55 sati.

No, skandal oko sudija će sigurno još potrajati. Rumunski novinar Emanuel Rosu objavio je da je došao o izjave sudija iz ove zemlje koji su sinoć bili na Parku prinčeva, te su mu objasnili da je Webo zapravo njih vrijeđao.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Od druge minute utakmice Webo nam je dobacivao 'cigani'. To je pomoćnik rekao glavnom sudiji Hateganu, a četvrti sudija je provjerio o kome se radi i rekao je 'ovaj crni' on nas vrijeđa".

Navodno, čak je i jedan od igrača iz turskog tima prišao glavnom sudiji Hateganu i rekao mu "U mojoj zemlji Rumuni su 'cigani'".

Top Komentari

edo_edo91
Ko je koga mrko pogledao ko je koga uvrijedio ovo je sve postalo normalno jer je fudbal vise toliko nezanimljiv da moraju poceti traziti novi nacin za profit ako ovo nastavi propast ce lagano .....da ih stancaju potrose se odose milioni ...
2 0
Tz_Niko75
Gluposti. Rasizam, a jedan Rumun a drugi Obojen. Sve je kriv Crni Petar. Od tada se svaka rijec prevrce.
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi