Pilav posmatrač suđenja na meču Lige prvaka

Novi zadatak od UEFA-e

Pilav posmatrač suđenja na meču Lige prvaka

Adnan Beganović

Evropska fudbalska federacija (UEFA) ukazala je čast Elmiru Pilavu da bude čposmatrač suđenja na meču Lige prvaka između Red Bull Salzburga i Intera.

U okviru 4. kola Grupe D Lige prvaka u srijedu se u Salzburgu sastaju Red Bull Salzburg i Inter, a zanimljivo je da će pored fudbalera domaće ekipe Amara Dedića Bosna i Hercegovina na ovom meču imati još jednog predstavnika.

Radi se o Elmiru Pilavu, kojeg je Evropska fudbalska federacija imenovala za posmatrača suđenja na ovom meču, koji je od velike važnosti, prije svega za Red Bull Salzburg.

Eventualnom pobjedom domaća ekipa bi ostala u igri za plasman u narednu fazu elitnog evropskog takmičenja, no sasvim sigurno da Dediću i društvu neće biti lako protiv Intera koji u svoj sezoni pruža dobre partije.

Inače, Inter i Real Sociedad nakon tri odigrana kola imaju po sedam osvojenih bodova, dok je Red Bull Salzburg trećeplasirani sa sedam osvojenih bodova.

Dodajmo i da je Pilav početkom prošlog mjeseca bio kontrolor suđenja na meču 2. kola Evropa lige između Toulousea i LASK-a.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Glavni sudija susreta Red Bull Salzburg - Inter je Nizozemac Serdar Gozubuyuk, njegovi pomoćnici su Ervin Zeinstra i Johan Balder, dok je četvrti sudija Joey Kooij. Svi dolaze iz Nizozemske.

U VAR sobi će biti Marco Fritz iz Njemačke i Denis Higler iz Nizozemske, dok je delegat meča Mike Foster iz Engleske.

Top Komentari

enko
Smece od covjeka.upravo za ovo ga ucjenio vico.ako ne budes slusao neces biti na uefa listi.gurnuo peljtu da sudi derbi .
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi