Pinar poveo protiv Efesa

TBL finale

Pinar poveo protiv Efesa

M. Šljivak

Košarkaši Pinar Karsiyake savladali su Anadolu Efes 71:65 u trećem susretu finalne serije TBL lige, te su poveli s 2:1 u seriji.

Nakon nešto boljeg uvoda domaćeg tima koji je imao prednost na otvaranju, Efes većim dijelom prve četvrtine ima prednost. Imali su plus šest (18:12), ali Pinar serijom od 6:0 uspijeva da izjednači na 18:18 nakon prve dionice.

Zatim je Pinar do sredine druge dionice imao prednost. Ipak, Efes je odigrao mnogo bolje završnicu prvog dijela, pa su na odmor otišli sa četiri poena prednosti, 39:35.

Međutim, nastavak donosi mnogo bolju igru Pinara. Efes je ostao i bez Nenada Krstića koji se povrijedio, što su domaći košarkaši iskoristili.

Nakon 30 minuta igre imali su prednost od četiri poena (55:51), da bi sigurnom igrom u posljednjoj dionici stigli do pobjede i vodstva od 2:1 u seriji.

Dj Strawberry je vodio Pinar do pobjede sa 26 poena u ovom susretu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.