Ping-pong: Država na Savez, Savez na državu

Danas novi sastanak sa klubovima

Ping-pong: Država na Savez, Savez na državu

Samir Mlaćo

Sinoć je putem video konferencijske veze, a pod predsjedavanjem predsjednika NS/FS BiH Elvedina Begića, održana 49. sjednica IO NS/FS BiH kojoj su prisustvovali svi članovi Izvršnog odbora.

Na sjednici je posebno razmatrana mogućnost nastavka i organizacije završnice prvenstvenih i KUP takmičenja.

Odluka nije donesena. Iz Saveza su istakli da slijede propisane smjernice, no da odluke ne mogu donijeti bez prethodne dozvole nadležnih organa vlasti.

"NS/FS BiH je u cijelosti posvećen razradi potencijalnih modaliteta odigravanja utakmica u narednom periodu i završetka takmičenja na sportskom terenu.

Kao društveno odgovorna organizacija, NS/FS BiH će i dalje pratiti, poštovati i sprovoditi sve odluke nadležnih organa, tako da niti jedna odluka o nastavku takmičenja koja su pod ingerencijom NS/FS BiH neće biti donesena bez prethodne dozvole nadležnih organa vlasti na državnom i entitetskim nivoima. Kao udružena asocijacija UEFA, NS/FS BiH je obavezan slijediti propisane smjernice u cilju pripreme, organizacije i održavanja utakmica u narednom periodu, posebno vodeći računa o rokovima koji su dostavljeni svim nacionalnim savezima sa okvirno utvrđenim datumima za završetak nacionalnih takmičenja", istaknuto je iz krovne kuće našeg nogometa.

Danas će biti održan novi sastanak čelnika Saveza i predstavnika premijerligaša, a mnogo toga  naravno zavisi od samih klubova. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Potvrdio je to i danas u razgovoru za SportSport.ba Goran Čerkez, član Kriznog štaba federalnog Ministarstva zdravstva.

"Mi možemo reći epidemiološka situacija je bolja i odrediti mjere, a druge vrste rizika moraju preuzeti klubovi, oni će na kraju biti ti koji će odlučiti da li će nastavka sezone biti ili neće", naveo je između ostalog Čerkez.

Top Komentari

Mani
Niko ne zeli odgovornost, kukavice i jedni i drugi.
1 0
EdwinPol
Jel ovo opet Began kmeci zbog svog zeljescara...
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi