Lukaviji i od pokojnog Raiole: Niko nije ispraznio kasu Barcelone kao menadžer Lewandowskog

Uzeo ogroman novac

Lukaviji i od pokojnog Raiole: Niko nije ispraznio kasu Barcelone kao menadžer Lewandowskog

A. Čaušević

Višesedmična saga je okončana onako kako je to želio Robert Lewandowski - transferom u Barcelonu. 

Lewandowski je na raznorazne načine tražio izlaz iz Bayerna, prijetio je i nepojavljivanjem na prozivci, dok su u Minhenu samo tražili ono što im i pripada za igrača koji je pod ugovorom.

Na kraju je posao završen za dobribit svih strana. Barcelona je dobila odličnog napadača, Lewandowski je stigao na Nou Camp, a Bayern zaradio odličan novac za nekog ko je ušao u posljednju godinu ugovora.

Najviše posla oko transfera obavio je kontroverzni menadžer Pini Zahavi što i ne čudi s obzirom na komisiju koja mu je pripala nakon transfera.

The Athletic tvrdi da je Zahavi na ime komisije naplatio čak 10 miliona eura što je iznos koji će se dodati na troškove transfera.

To znači da će Barcelonu dolazak Lewandowskog koštati značajno više od 45 miliona eura plus pet miliona bonusa koliko pripada Bayernu.

Oglasi

I predsjednik Barcelone Joan Laporta je nedavno izjavio da je 78-godišnji Izraelac imao ključnu ulogu u transferu Poljaka.

"Pini Zahavi je bio ključan za dovođenje Lewandowskog. Od početka mi je govorio da će odbiti ponude svih drugih klubova koji su željeli igrača", kazao je Joan Laporta za NY Times.

U međuvremenu je i Lewandowski zakopao ratnu sjekiru sa svima u Bayernu pa i Hasanom Salihamidžićem koji je bio poprilično oštar u nekim svojim izjavama.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Robert je došao u moju kancelariju. Razgovarali smo 15-ak minuta i riješili smo sve nesporazume. Učinio je velike stvari za Bayern i to treba da se pamti. I on zna da dosta toga duguje Bayernu. Želimo mu sve najbolje u novom izazovu", rekao je Salihamidžić.

Inače, Lewa na oproštaj nije došao praznih ruku. Svi u klubu su od njega dobili po šampanjac Armand de Brignac koji čija boca košta oko 300 eura, a pored toga su svi dobili njegov potpis s fotografijama koje su napravljene u proteklih osam godina.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi