Pioli opet o Ibri: Pa šta? Isto bi bilo i da je on bio tu

Trener Milana nakon kiksa

Pioli opet o Ibri: Pa šta? Isto bi bilo i da je on bio tu

E. Ganibegović

Milan je sinoć napravio veliki kiks i u 26. kolu Serije A remizirao 2:2 kod Salernitane.

Poveli su gosti preko Messiasa već u petoj minuti, da bi u 29. na asistenciju Milana Đurića Bonazzoli izjednačio.

U 72. minuti Mazzocchi je dobro ubacio, a Đurić glavom loptu šalje u mrežu Rossonera. Samo pet minuta trajalo je slavlje domaćina, pošto je rezervista Ante Rebić postigao sjajan gol udarcem sa oko 25 metara.

Ipak, do potpunog preokreta i pobjede Milan nije mogao, a bila je ovo još jedna utakmica koju je propustio Zlatan Ibrahimović, o čemu je nakon meča govorio i trener Rossonera Stefano Pioli.

"Pa šta? Odustvo Ibrahimovića... Isto bismo prošli i s njim kao i bez njega. Cijela ekipa nije igrala dobro i platili smo skupo svoje greške, a onda smo početkom drugog poluvremena propustili nekoliko važnih prilika", rekao je Pioli i dodao:

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Nikako nismo odigrali našu najbolju utakmicu. Uzeli smo samo bod, a htjeli smo da pobijedimo. Pravili smo tehničke i pozicione greške, te zanemarili odbranu svog gola."

Milan je nakon ove utakmice prvi s 56 bodova, dva više, ali i dvije utakmice više od Intera koji večeras od 18 sati dočekuje Sassuolo i ima priliku da preuzme prvu poziciju od svog gradskog rivala.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti