Milan Đurić se asistencijom i golom ispriječio na Milanovom putu za Scudetto

Sjajna partija bh. napadača

Milan Đurić se asistencijom i golom ispriječio na Milanovom putu za Scudetto

Edmir Škorić

Sjajan meč u okviru 26. kola italijanske Serije A odigrali su Salernitana i Milan, a završeno je bez pobjednik, rezultatom 2:2.

Nogometaši Milana su na ovo gostovanje doputovali kao veliki favoriti s obzirom da su lideri na tabeli, a Salernitana odavno zakovana za dno tabele.

I jednima i drugima je odgovarala isključivo pobjeda, a prvi gol viđen je već nakon šest minuta igre. Theo Hernandez je s loptom krenuo prema šesnaestercu domaćina, a onda sjajno dodao do Juniora Messiasa, koji postiže pogodak.

Slaernitana se vraća u 29. minuti. Bonazzoli je postigao spektakularan gol makazicama, a prethodno me je asistirao Milan Đurić, koji je glavom loptu proslijedio svom saigraču. Golman Mike Maignan je bio nesiguran u toj situaciji.

Imao je Milan dobru šansu preko Rafalea Leaa, koji je makazicama gađao, ali malo pored gola. Kada se očekivala ofanziva Milana, uslijedio je hladan tuš za goste.

U 72. minuti Mazzocchi je dobro ubacio, a Đurić glavom loptu šalje u mrežu Rossonera. Samo pet minuta trajalo je slavlje domaćina, pošto je rezervista Ante Rebić postigao sjajan gol udarcem sa oko 25 metara.

Oglasi

[twitter]https://twitter.com/FcNightmares/status/1495146044539219968[/twitter]

Milan je na vrijeme postigao pogodak za 2:2, brzo se vratio u meč, ali do kraja više nije uspio da zatrese mrežu fenjeraša.

Đurić je igrao do 81. minute. Bio je najbolji pojedinac u svom timu, asistirao i dao pogodak, ali i u par navrata otklanjao opasnost pred svojim golom, naročito nakon prekida koje je imao Milan.

Milan ostaje lider, ali svakako da je izgubio važne bodove u borbi za Scudetto. Tim Stefana Piolija ima 56 bodova, Inter 54 i čak dvije utakmice manje, treći je Napoli s 53 boda i utakmicom manje. Što se Salernitane tiče, ona je na dnu sa 14 bodova.

Potražite više informacija na temu Serie A:

[twitter]https://twitter.com/jmancini8/status/1495149843697778689[/twitter]

U narednom kolu Milan će na San Siru biti domaćin Udineseu, Salernitana nakon dva poraza i tri remija u posljednjih pet mečeva, traži pobjedu protiv Bologne kod kuće.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Djuric bi trebao da bude u reprezentaciji. Najneuspjesniji selektor u istoriji nase reprezentacije, Petev mozda nije ni cuo za njega.
15 1
Goran86
Tanak je Milan, tanka liga opcenito...
13 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi