Pioniri Čelika golom Begića minimalno savladali Mladost
Zeničani su danas za jedan gol bili bolji od komšija iz Kaknja

Premijer liga za pionire, 7. kolo

Pioniri Čelika golom Begića minimalno savladali Mladost

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Nakon ubjedljive pobjede kadeta Čelika nad vršnjacima iz Mladosti, na teren su izašli pioniri kluba iz Zenice, te Mladosti iz Doboja kod Kaknja. Na kraju pobjedu su s minimalnih 1:0 slavili domaćini.

Pioniri Čelika u duel 7. kola Premijer lige za kadete ušli su s omjerom od jedne pobjede, jednog remija, te četiri poraza. S druge strane Mladost je do današnje utakmice bila na omjeru od jedne pobjede, dva remija i dva poraza u pet odigranih utakmica.

Zeničani su danas bili nešto odlučniji, ali i dosta agresivniji, a to im se isplatilo u 29. minuti kada je Adin Begić pogodio za 1:0 i veliko slavlje domaćih nogometaša. To je ujedno bio i rezultat prvog poluvremena. U drugom dijelu bilo je nekoliko šansi s obje strane, ali do promjene rezultata nije došlo. Konačni rezultat bio je 1:0 za Čelik, kome je današnja pobjeda bila druga u sezoni.

Čelik-Mladost 1:0 (Begić)

Čelik: Mlačo, Babić, Škaljo, Helja, Žuna, Zeković, Plavčić, Ahmetspahić, Begić, Softić i Hodžić. Trener: Omer Kopić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Mladost: Mušija, Goga, Šljivo, Bajtarević, Hrustanović, Hadžalić, Hadžić, Tomić, Mušinbegović, Jašarspahić i Berbić. Trener: Amel Kozlo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi