Pioniri Sarajeva deklasirali Čelik i proslavili titulu

Ubjedljiva pobjeda

Pioniri Sarajeva deklasirali Čelik i proslavili titulu

E. Čaušević, foto: T. Hebib

Pioniri Sarajeva danas su na domaćem terenu deklasirali Čelik sa 6:0 u okviru 32. kola Premijer omladinske lige BiH za pionire, a nakon meča su podigli pehar prvaka.

Bordo tim je pokazao da je ove sezone jednostavno bio prejak za svoje protivnike, a to su danas najbolje osjetili pioniri Čelika. Sarajevo je povelo već u drugoj minuti kada je mrežu gostiju zatresao Ivan Grgić.

U nastavku meča Sarajevo je povelo sa 2:0 golom Edda Nezirovića, dok je u 41. minuti treći gol postigao Dženit Hajdarević. Isti igrač bio je u centru pažnje i 15 minuta kasnije kada je drugim golom povisio na 4:0.

Svoj drugi gol na meču postigao je i Nezirović u 61. minuti za 5:0. Konačnih 6:0 za Sarajevo postavio je Nedžib Sibalo autogolom.

Premijer liga BiH za pionire, 32. kolo:

Sarajevo - Čelik 6:0

Potražite više informacija na temu Premijer omladinska liga BiH U-17:

Sarajevo: Dalipagić, Ćosić, Džafić, Atić, Viteškić, Grgić, Erić, Nezirović, Mujkić, Hajdarević, Hodžić.

Čelik: Mlačo, Kovač S, Kovač T, Helja, Kobilica, Mahmić, Durmiš, Beganović, Sibalo, Bahtić, Pašalić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi