Pioniri Radnika slavili na gostovanju u Tuzli
Minimalan trijumf Bijeljinaca na Barama

2. kolo Premijer lige BiH za pionire

Pioniri Radnika slavili na gostovanju u Tuzli

E. Dindić, foto: E. Dindić

Pioniri Radnika gostovali su kod Tuzla Cityja u drugom kolu Premijer lige BiH.

Pionirska selekcija Tuzla Cityja nije uspjela pred domaćom publikom ostvariti trijumf protiv vršnjaka iz bijeljinskog Radnika. U utakmici koja je obilovala borbenošću, no bez mnogo prilika, uspješniji su bili gosti iz Semberije.

Nakon što je prvo poluvrijeme okončano bez golova, Radnik je do pobjedonosnog pogotka došao u 52. minuti susreta. Golman Tuzle Emer Omerović u svom šesnaestercu oborio je jednog od gostujućih igrača, te je dobio isključenje. Milenko Andrić je izveo jedanaesterac, no njegov udarac brani rezervni čuvar mreže domaćina Denis Malkić.

Odbijenu loptu nije ispratila odbrana Tuzle, pa Andriću nije bilo teško da iz popravnog postigne gol za Radnik.

Potražite više informacija na temu Premijer omladinska liga BiH U-15:

Do kraja susreta rezultat je ostao nepromjenjen, te Radnik punog plijena napušta stadion Bare.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi