Pioniri Širokog Brijega u zanimljivom meču u Zenici bolji od Čelika
U veoma zanimljivoj utakmici pionirskih selekcija pobjedu je na kraju slavila ekipa s Pecare, koja je iskoristila bolji ulazak u utakmicu, odnosno vodstvo od 0:2 iz prvog dijela utakmice

Premijer liga za pionire, 1.kolo

Pioniri Širokog Brijega u zanimljivom meču u Zenici bolji od Čelika

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Ovog vikenda počela je i nova sezona Premijer lige za omladince u kategoriji pionira i kadeta. Danas su na stadionu Kamberovića polje, na terenu s umjetnom travom svoje utakmice odigrali omladinci Čelika i Širokog Brijega.

Prvi na teren izašli su pioniri Čelika i Širokog Brijega, a na kraju u zanimljivoj utakmici pobjedu su slavili gosti rezultatom 1:2.

Zeničani su u novu sezonu ušli bez ijedne pripremne utakmice, a to se osjetilo na terenu u prvom poluvremenu. Gosi iz Širokog Brijega izgledali su bolje i uigranije, što su iskoristili u 27. minuti kada gol za 0:1 postiže Matej Gašpar. Na tome se nisu zaustavili gostujući igrači, te su u 35. minuti preko Ante Prusine povećali vodstvo na 0:2, to je ujedno bio i rezultat prvog poluvremena.

U drugom dijelu domaćini su krenuli odlučnije prema gostujućem golu, vidjeli su da se mogu ravnopravno nositi s gostima, te su pokušali da se vrate u utakmicu. U 46. minuti Zeničani su smanjili na 1:2 ,a strijelac je bio Amer Hodžić. Gol je dao dodatnu snagu domaćin igračima, koji su krenuli i po izjednačenje, ali jednostavno nisu mogli do drugog gola, a gostujuća odbrana bila je danas veoma dobra. Do kraja utakmice gosti su zadržali vodstvo, te su na kraju slavili rezultatom 1:2 i upisali prvu pobjedu u sezoni.

Čelik-Široki Brijeg 1:2

Potražite više informacija na temu Premijer omladinska liga BiH U-15:

Čelik:Jašarević, Kasap, Durmo Salkić, Hodžić, Palačkić, Ahmetspahić, Šabić, Zahirović, Numanović i Islambegović, Trener: Sabahudin Bujak.

Široki Brijeg: A.Slišković, Kvesić, Galić, Kopilaš, Medić, J.Slišković, Jurilj, Stojić, Gašpar, Prusina, Jelić. Trener: Dalibor Kožul

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi