Sloboda nastavila sa pobjedama: Milošević, Kovač i Hasanović riješili Mladost

Trijumf tuzlanskih omladinaca

Sloboda nastavila sa pobjedama: Milošević, Kovač i Hasanović riješili Mladost

M. Šljivak, foto: E. Dindić

Pioniri tuzlanske Slobode nastavili su sa odličnim igrama u novoj sezoni omladinske Premijer lige BiH. U 14. kolu izabranici trenera Almira Hukića su na svom terenu pobijedili Mladost Doboj Kakanj rezultatom 3:1.

Sloboda je od prve minute bila bolji tim. Terensku nadmoć iskoristili su 22. minuti kada ove sezone sjajni bek Jovan Milošević pogađa mrežu golmana Hrustanovića za prednost crveno-crnih od 1:0.

Nastavio je domaći tim sa boljom igrom i nakon postignutog gola. Stvaraju nekoliko dobrih situacija pred golom Mladosti, a u 35. minuti dolaze i do drugog pogotka. Za 2:0 zabio je Adis Kovač i to je bio rezultat nakon prvog poluvremena.

Gosti iz Doboj Kaknja se nisu predali. Početkom drugog dijela Hamza Delić pogađa za 2:1, no to je sve što su gosti napravili danas. Sloboda u 61. minuti zaključuje pobjedu pogotkom Tarika Hasanovića za konačnih 3:1.

Sloboda je ovom pobjedom ponovo došla na vrh tabele sa 33 boda, a može ih ugroziti samo Sarajevo koje ima 30 bodova i utakmicu manje. Mladost je 10. sa sedam bodova.

Pionirska Premijer liga BiH, 14. kolo:

Sloboda - Mladost DK 3:1 (Milošević 22', Kovač 35', Hasanović 61' / Delić 43')

Potražite više informacija na temu Premijer omladinska liga BiH U-15:

FK Sloboda: Tubić, Milošević, Beganović, Hrštić, Kovač, Hasanović, Čonjić, Okanović, Mujić, Bošnjaković, Nasić. Igrali su još: Švraka, Dudić, Hasinović, Okić i Azabagić. Trener: Almir Hukić.

FK Mladost: Hrustanović, Salkić, Kozica, Grahić, Delić, Merdić, Heco, Džafić, Šemić, Begić, Goga. Još su igrali: Bistrivoda, Suša, Alagić, Begić i Berbić. Trener: Amel Kozlo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi