Pioniri Zrinjskog golovima u drugom poluvremenu do pobjede nad Čelikom
Zrinjski se sa današnjom pobjedom probio u sami vrh tabele, dok su Zeničani ostali u sredini tabele

Premijer liga za pionire, 15.kolo

Pioniri Zrinjskog golovima u drugom poluvremenu do pobjede nad Čelikom

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Ovog vikenda na programu su bile utakmice 15. kola Premijer lige za pionire i kadete. Pioniri Čelika na Kamberovića polju u Zenici dočekali su ekipu Zrinjskog, koja je slavila pobjedu rezultatom 0:2.

Prije ovog kola Zrinjski je imao 19 bodova, dok je Čelik skupio 16 bodova. Prvo poluvrijeme proteklo je u nešto boljoj igri domaće ekipe. Inače od ove utakmice, pionire Čelika predvodi Pavle Skočibušić. koji je naslijedio Omera Kopića, koji je otišao u Njemačku. Zeničani nisu uspjeli u prvom dijelu da savladaju danas veoma dobrog golmana gostiju Nikolu Pusića. Na poluvrijeme se otišlo pri rezultatu 0:0.

U drugom dijelu otvorena utakmica, crno-crveni su bili nešto bolji, ali ključni detalj utakmice desio se u 55.minuti, kada glavni sudija Alden Karović iz Sarajeva svira u najmanju ruku diskutabilan jedanaesterac. Siguran s bijele tačke bio je Mirko Čule za vodstvo gostiju 0:1. Nakon tog gola domaći nogometaši su bili u šoku i na terenu nisu mogli da uspostave ravnotežu, što su gosti dodatno iskoristili u 63. minuti kada je gol za 0:2 postigao rezervista Damir Marić. Do kraja utakmice Čelik nije uspio da smanji ili preokrene rezultat, tako da je meč okončan pobjedom Zrinjskog rezultatom 0:2.

Gosti su se s ovom pobjedom probili među četiri najbolje ekipe u ligi, dok je Čelik ostao na osmoj poziciji na tabeli.

Čelik-Zrinjski 0:2

Potražite više informacija na temu Premijer omladinska liga BiH U-15:

Čelik: Mlačo, Hodžić, Babić, Bašić, Helja, Žuna, Ahmetspahić, Begić, Brkić. Zeković i Plavčić. Trener: Pavle Skočibušić.

Zrinjski: Pusić, Miličević, M.Zovko , L.Zovko, Čule, Pandža, Raguž, Blažević, Šakota, Kudić i Čubela. Trener: Draženko Bogdan.

Top Komentari

LIKCE DO BAGRO
jebem vqm mamu ja
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi