Pioniri Željezničara bez problema slavili protiv Čelika
Darko Hrkalo je prvi načeo mrežu Ćelika u 16. minuti lijepim golom iskosa sa 10-tak metara, nakon što se oslobodio jednog od čuvara

Ekipa s Grbavice slavila u Zenici

Pioniri Željezničara bez problema slavili protiv Čelika

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Danas su na programu bile utakmice 13. kola Premijer lige za pionire i kadete. Pioniri Čelika na Kamberovića polju dočekali su vršnjake iz sarajevskog Željezničara, a na kraju sigurnu pobjedu slavili su gosti s Grbavice rezultatom 0:3.

Početak utakmice nije nagovještavao da će gosti bez problema doći do pobjede, međutim nakon 15-tak minuta u kojima su se izabranici Omera Kopića dobro držali na terenu, gosti su stigli i do prvog gola. Lopta je na desnoj strani došla do Darka Hrkala, koji se oslobodio svoga čuvara, te prizemnim šutem s 10-tak metara iskosa matira golmana Čelika za vodstvo gostiju 0:1. Do kraja prvog dijela, Željezničar je imao totalnu dominaciju na terenu, ali nisu uspjeli postići drugi gol, tako da se na poluvrijeme otišlo pri rezultatu 0:1.

U drugom dijelu, očekivalo se da će Zeničani krenuti odlučnije prema golu gostiju, te da će možda pokušati izjednačiti ili preokrenuti rezultat u svoju korist, međutim to se nije desilo. U 49. minuti Neriman Kočević postiže drugi gol za Željezničar, te svojoj ekipi donosi vodstvo 0:2. Izabranici Edima Hadžialagića se nisu zaustavili na sigurnom vodstvu, te su do kraja utakmice stigli da postignu i još jedan gol. Strijelac za 0:3 u 60. minuti bio je Riad Mašala, a to je ujedno bio i konačni rezultat utakmice.

Čelik-Željezničar 0:3

Potražite više informacija na temu Premijer omladinska liga BiH U-15:

Čelik:Mlačo, Islambegović, Bašić, Helja, Žuna, Ahmetspahić, Begić, Brkić, Zeković, Plavčić, Škaljo. Trener: Omer Kopić.

Željezničar:Bjelica, Durić, Otajagić, Kobašević, Kočević, Jaganjac, Mašala, Halilović, Hrkalo, Rastoder. Trener: Edim Hadžialagić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije