Pique u januaru napušta Barcelonu i pravi šokantan transfer

Navodno je sve dogovoreno

Pique u januaru napušta Barcelonu i pravi šokantan transfer

E. Oštraković

Nekoliko nogometaša će u narednom periodu napustiti ekipu Barcelone, a razlog je taj što nemaju minutažu koliku žele.

Čini se kako će transfer Gerarda Piquea iz Barcelone biti prava bomba, obzirom na odabir kluba u kojem će nastaviti karijeru.

Kako prenose španski mediji, u januarskom prijelaznom roku Gerard Pique će napustiti Barcelonu, te će postati novi nogometaš Atletico Madrida.

Diego Simeone želi da dovede štopera u svoju ekipu, a izbor je pao na Piquea koji ima sve potrebne kvalitete koje traži trener Atletico Madrida.

On osim igrača koji je dobar na terenu, želi lidera za svoju ekipu, koji bi u ključnim momentima podizao svoju ekipu i preuzimao odgovornost da ih bodri.

Očekuje se da će u narednom prijelaznom roku ekipu napustiti Felipe i Hermoso čijim igrama Simeone nije zadovoljan, a prvi od dva štopera koje želi Simenoe navodno će biti Pique.

Atletico Madrid i Barcelona su trenutno u pregovorima oko transfera Griezmanna, a ubrzo bi trebali krenuti razgovori oko potencijalnog prelaska Piqeua u Atletico Madrid.

Odnosi između Piquea i Xavija su užasni, posebno nakon što je trener Barcelone osramotio svog igrača pred njegovim kolegama.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Obzirom da je nekoliko igrača povrijeđeno, Pique je očekivao da će igrati, međutim Xavi se odlučio za veliki broj rokada te mu neće dati priliku.

Na kraju nam ostaje da vidimo da li će se navodi španski medija ostvariti i hoćemo li Piquea od januara gledati u dresu Atletico Madrida.

Top Komentari

user1662845418
Oduvijek je patio za Madridom,koga najvise pljujes potajno si zaljubljen ...Tako je Pique dođi u Madrid al i u tom klubu ces da sanjas o bijelom dresu ??
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi