Apsolutno niko nije očekivao ovakav šamar Barcelone prema Gerardu Piqueu
Foto - EPA

Znaju dobro šta rade

Apsolutno niko nije očekivao ovakav šamar Barcelone prema Gerardu Piqueu

M. Šljivak

Legendarni Gerard Pique (35) će po svemu sudeći napustiti Barcelonu na kraju ove sezone.

Iskusni defanzivac nije u prvom planu kod trenera Xavija Hernandeza. Ove sezone nastupio je samo dva puta i jasno je da 35-godišnji fudbaler nije bitna opcija za trenera katalonskog velikana.

Španski mediji uveliko pišu da će ovo Pique biti posljednja sezona u klubu. Iako ima ugovor do 2024. godine Barcelona već ima plan po kojem će se riješiti jednog od kapitena kluba.

U ugovoru ovog fudbalera postoji zanimljiva klauzula. Ako Pique nastupi u manje od 35 posto utakmica u ovoj sezoni, Barcelona ima opciju da raskine saradnju s njim.

Početak sezone nagovještava takav scenarij. Pique je samo dva puta nastupio kod Xavija, nije neko bez kojeg klub ne može i vrlo je izvjesno da će iskusni fudbaler odigrati posljednju sezonu u voljenom klubu.

Oglasi

Nije on jedina legenda kojoj su koferi spremni na izlaznim vratima Barcelone. Sergio Busquets odlazi narednog ljeta u Inter Miami, a saradnja neće biti nastavljena ni s Jordijem Albom.

Tako će završiti jedna era Barcelone. Svi članovi jedne od najboljih generacija u historiji fudbala napustit će klub, a Pique je taj koji će otići na najgori mogući način.

Nije sigurno on očekivao da bi se protiv njega mogla iskoristiti klauzula o nastupima. Ipak, Barcelona ima svoje planove, a među njima nema imena ovog fudbalera.

Gerard Pique se u nekoliko navrata u korist kluba odrekao ogromnih primanja. Bio je tu kada je klub bio u škripcu i mnogi navijači vjeruju da bi ovakvo tjeranje defanzivca iz kluba bila velika nezahvalnost.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Pique je prošao omladinske kategorije Barcelone. Nakon kraće epizode u Manchester Unitedu 2008. godine se vraća na Camp Nou i s Barcom ispisuje historiju osvojivši sve što je mogao.

Ukupno je ovaj fudbaler za katalonskog velikana odigrao 608 utakmica i postigao je 52 pogotka, a treba istaći da klub planira da ga zamijeni Inigom Martinezom iz Athletic Bilbaa.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

ubnt
A urliču za Ikera i raula kada su išli iz Reala. Kako se klub ponio prema njima. Ovi gori 5 puta i nikom ništa.
2 1
Klicko
Dođi nam u real madrid brate pike,čekamo te raširenih ruku
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi