Pique: Barcelona nosi zasluge za uspjehe Španije

Štoper reprezentacije Španije

Pique: Barcelona nosi zasluge za uspjehe Španije

Endin Čaušević

Reprezentacija Španije svoju prvu utakmicu na Evropskom prvenstvu igra u ponedjeljak protiv selekcije Češke.

Španci u Francuskoj brane titulu prvaka Evrope, te će pokušati da po treći put zaredom osvoje ovu titulu. Štoper Španije, Gerard Pique, izjavio je da Barcelona ima velike zasluge za uspjele Španije u proteklim godinama.

"Kada je Guardiola stigao na klupu Barcelone imali smo nevjerovatan niz već u prvoj sezoni. Većina igrača je bila u prvom timu Španije i mora se reći da Barcelona nosi velike zasluge za uspjehe Španije. Ja nisam politički aktivan, ali Barca je simbol Katalonije", rekao je Pique, te dodao:

"Na društvenim mrežama mnogi žele biti pravični, ali ja uvijek napišem ono što zaista mislim. Znam da nekada mogu povrijediti nekoga, ali ne možete uvijek ugoditi svima. Poštujem svačije mišljenje i nikada nikog nisam blokirao na društvenim mrežama".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi