Frenkie de Jong na korak od Barcelone: Katalonci ga dobili usprkos manjoj ponudi
Mladi reprezentativac Holandije smatra se jednim od najvećih nada evropskog fudbala (Foto: EPA)

Presudila želja igrača

Frenkie de Jong na korak od Barcelone: Katalonci ga dobili usprkos manjoj ponudi

M. Šljivak

Mladi veznjak Ajaxa Frenkie de Jong (21) odlučio je pojačati ekipu Barcelone.

Sjajni 21-godišnji fudbaler dobio je ogroman broj ponuda, a na kraju je u konkurenciji PSG-a, Bayerna i Manchester Cityja, pobjedu odnijela Barcelona.

De Jong je izrazio želju da obuče dres Barce. U Ajaxu su mu odlučili izaći u susret, pa je Barca dobila igrača bez obzira što je ponudila manje novca.

Drugi klubovi su nudili 75 miliona eura, koliko je tražio Ajax, ali na kraju je navodno holandski velikan pristao na ponudu od 60 miliona eura, pa će De Jong od ljeta postati novi član katalonskog giganta.

Potražite više informacija na temu La Liga:

De Jong će sa Barcelonom potpisati petogodišnji ugovor, a u januaru će vjerovatno biti potpisan i predugovor.

Katalonci su u paketu sa De Jongom željeli dovesti i štopera Matthijsa de Ligta, ali će ovaj talentovani defanzivac, prema informacijama iz Španije, zaigrati za Bayern ili Juventus, jer je Barca izgubila trku za njegov potpis.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi