Rabiot u Barceloni za "samo" pet miliona eura
Kompletnu karijeru Adrien Rabiot je proveo u PSG-u, ali je pao u nemilost navijača jer nije imao želju za ostankom u klubu (Foto: EPA)

PSG ga pušta u januaru

Rabiot u Barceloni za "samo" pet miliona eura

M. Šljivak

Francuski veznjak Adrien Rabiot vjerovatno će već u januaru postati novi član Barcelone.

Fudbaleru PSG-a ugovor sa prvakom francuske ističe narednog ljeta. Kako je odbio produžiti saradnju, on bi kao slobodan igrač mogao napustiti tim, ali će Parižani pokušati barem nešto da zarade.

Zato će od katalonskog velikana tražiti cifru od pet miliona eura kako bi Rabiot već u ovom prelaznom roku postao član tima sa Nou Campa, ali i kako ne bi otišao potpuno besplatno.

Rabiot je nedavno odstranjen iz tima. Thomas Tuchel ne želi u timu fudbalera koji razmišlja o drugim ekipama, a sigurno je ni da u Barceloni ne žele da ovaj veznjak na ljeto dođe bez ijedne odigrane utakmice u šest mjeseci.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Tako će vjerovatno Rabiot već u januaru doći u Barcelonu za "smiješnih" pet miliona eura, što je cifra koja je nevjerovatno niska kada su u pitanju današnji transfer, ali u ovom slučaju je situacija daj šta daš.

Rabiot je navodno već dogovorio uslove sa Barcom i na Nou Campu će zarađivati 10 miliona eura godišnje, a ugovor će biti potpisan na pet godina.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi