Pique iskreno priznao kakav odnos imaju on i Sergio Ramos: "On mi nije prijatelj, ali..."

Defanzivac Barcelone otkrio

Pique iskreno priznao kakav odnos imaju on i Sergio Ramos: "On mi nije prijatelj, ali..."

E. Čaušević

Gerard Pique je u razgovoru za Cadena SER izjavio da nije bilo nikakve potrebe da se odgađa derbi između Barcelone i Real Madrida.

Barcelona je trebala ugostiti Real Madrid na svom stadionu prošle subote, ali je utakmica odgođena za 18. decembar zbog prosvjeda koji traju u katalonskom gradu već neko vrijeme.

Pique je jasno poručio da nije bilo nikakve potrebe da se El Clasico odgodi, te da je siguran da bi utakmica prošla bez ikakvih problema.

"Smatram da nije bilo nikakve potrebe za odgađanjem El Clasica. Otkako znam za sebe, nikada nisam vidio bilo kakav vid nasilja na stadionima u Španiji. Ne samo da su napravili nepostojeći problem, već su ga ujedno i uvećali ovim", rekao je Pique.

Defanzivac Barcelone je priznao da je znao ponekad preći granicu što se tiče rivalstva protvi Real Madrida, ali da nikada nije imao neki problem s igračem tog kluba kada bi skinuo dres.

"Rivalstvo između Barcelone i madridskog Reala je oduvijek imalo neku granicu, a ja sam u prošlosti znao prelaziti preko te granice. Međutim, kada skinem dres, nikada nisam imao problema niti s jednim fudbalerom Reala. Sjajno se slažem s Nachom, Lucasom Vazquezom i tako dalje", dodao je Pique.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Naravno, novinara je zanimalo zašto nije spomenuo Sergija Ramosa s kojim je dugo vremena bio u tandemu u reprezentaciji Španije, a Pique je iskreno priznao da oni nisu prijatelji.

"Sergio Ramos mi nije prijatelj, ali nas dvojica se mnogo uzajamno poštujemo", zaključio je defanzivac Barcelone.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

@dn@n
Original Smrdo iz Mumijevih
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi