Pique nakon El Clasica održao politički govor i dao podršku katalonskim političarima

U centru pažnje javnosti

Pique nakon El Clasica održao politički govor i dao podršku katalonskim političarima

Endin Čaušević

Gerard Pique nalazi se u centru pažnje španske javnosti, ali ne zbog nastupa na meču protiv Real Madrida već zbog svoje izjave nakon El Clasica.

Barcelona je sinoć izborila plasman u finale Kupa Kralja nakon što su sa 3:0 na Santiago Bernabeu pobijedili Real Madrid. Nakon utakmice Pique je iskoristio priliku da se osvrne i na političku situaciju u Španiji što je tema dana.

Pique se iznenadio kada je vidio veliki broj novinara i kamera u mix zoni, a onda je svojom izjavom šokirao sve prisutne jer je počeo pričati o katalonskim političarima.

Mnogi političari su privedeni zbog pokušaja referenduma kako bi se Katalonija odvojila od Španije, te su sada u zatvoru ili u bjegstvu. Ipak, jasno je da jedan takav fudbaler ne bi smio pričati o stvarima koje nemaju veze s fudbalom.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Kada bi se sve ove španske televizije koje su sada ovdje pozabavile više političkim zatvorenicima, a ne VAR-om onda bi Španija bila mnogo bolja zemlja. To što se njima radi nije pošteno i svi biste trebali znati više o tome", rekao je defanzivac Barcelone.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

teddy sheringham
A šta ti imaš s tim? Tvoje je da šutaš loptu, nije tvoje da se petljaš u politiku.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi