Pique: Navijači su mi ubili radost igranja za Španiju

Napušta reprezentaciju

Pique: Navijači su mi ubili radost igranja za Španiju

Španski reprezentativac Gerrad Pique najavio je povlačenje iz reprezentacije nakon Svjetskog prvenstva. 

Pique (29) je nakon pobjede Španije nad Albanijom saopštio da će Svjetsko prvenstvo u Rusiji biti njegovo posljednje takmičenje u dresu reprezentacija, a o svojoj odluci je, kako kaže, već neko vrijeme razmišljao. 

"Svjetsko prvenstvo u Rusiji bit će moje zadnje takmičenje za Španiju. Razmislio sam o tome, nije ovo nešto što govorim vruće glave. Dugo sam o tome razmišljao   i mislim da je to ispravna odluka", kazao je Pique i dodao:

"Nadam se da će me navijači nakon toga pustiti na miru. Ubili su mi radost igranja za reprezentaciju i premda ću nakon Rusije imati tek 31 godinu, ostavit ću se igranja za izabranu vrstu", izjavio je Pique. 

Navijači Španije najviše Piqueu zamjeraju odanost Kataloniji, kao i izrugivanje s igračima velikog rivala Reala.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi