Pique spasio igrača i trenera Espanyola od Umtitija

Rasistički ispad Sergija Garcije

Pique spasio igrača i trenera Espanyola od Umtitija

Endin Čaušević

Barcelona je jučer remizirala na gostovanju kod gradskog rivala Espanyola (1:1) u okviru 22. kola španske La Lige.

Klubovi iz Barcelone odigrali su još jednu utakmicu koja je bila prepuna tenzija s obje strane, a sve je kulminiralo na kraju utakmice. U centru pažnje bio je napadač domaćeg tima Sergio Garcia koji se sukobio sa defanzivcem Barcelone, Samuelom Umtitijem.

Umtiti je bio vidno iznerviran nakon posljednjeg sudijskog zvižduka, a da nije bilo Piquea koji je smirivao strasti vjerovatno bi došlo do fizičkog sukoba. Francuski fudbaler je bio bijesan na Garciju i kako mediji u Španiji prenose sukob se nastavio i u tunelu.

Navodno, Umtiti je "izgubio živce" nakon što ga je Garcia vrijeđao na rasnoj osnovi i želio se obračunati s napadačem Espanyola, ali na njegovu sreću tu je bio Pique koji je spriječio okršaj. Ukoliko se ispostavi da je Garcia zaista vrijeđao Umtitija mogao bi biti žestoko kažnjen.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Ti si naduvana debela crnčuga i ne pripadaš ovdje", navodno je rekao Garcia igraču Barcelona nakon utakmice.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije