Objavljen zapisnik koji je otkrio brutalne uvrede Piquea sinoć prema glavnom sudiji

Odlazi u nogometnu penziju, ali sa velikom mrljom

Objavljen zapisnik koji je otkrio brutalne uvrede Piquea sinoć prema glavnom sudiji

Samir Mlaćo
Gerard Pique je sinoć neslavno otišao u nogometnu penziju.

Sinoć je Pique isključen na poluvremenu meča Osasune i Barcelone, poslije vodstva domaćeg tima 1:0.

Pique je prigovarao glavnom sudiji, ponajviše zbog crvenog kartona Lewandowskom, a sada je poznato šta je sve rekao defanzivac. bile su to zaista brutalne uvrede.

Naveo je to glavni sudija u zvaničnoj izvještaju, a jasno je da bi defanzivca očekivala žestoka kazna da i dalje ostaje igrati. Sudija Gil Manzano je u zapisniku naveo da mu je Pique između ostalog kazao.

"Jesi li vidio kako su nam zabili gol? Ti si ga priznao. Ti si sudija nas je najviše sje*ao. Je*ena sramota je ovo što ti radiš. Se*em ti se na mater ku*vu“, između ostalog je kazao Pique.

Oglasi

Zanimljivo da je Manzano i prošle godine isključio Pique zbog žestokih uvreda i prijetnji. Za defanzivca koji odlazi u penziju bilo je to jedanaesto isključenje u Barceloni.

Da nakon ovog meča nije otišao u penziju 35-godišnji defanzivac bi dobio žestoku kaznu La Lige. Ona bi iznosila barem šest utakmica zbog verbalnog napada i vrijeđanja sudije, a možda i više.

Ovako kazna ne može biti izvršena jer se Pique više ne vodi kao fudbaler, no skupu cijenu mogao bi platiti Robert Lewandowski jer je i on imao određenih gestikulacija tokom izlaska iz igre.

Njegova kazna vjerovatno će biti tri utakmice zabrane umjesto jedne što je to slučaj kod igrača koji dobiju dva žuta kartona. Razlog potencijalnog povećanja kazne su protesti i gestikulacije poljskog napadača.

Oglasi

U slučaju suspenzije 34-godišnji fudbaler neće igrati u utakmicama protiv Espanyola, Atletica iz Madrida i Betisa. Lewandowski nakon utakmice nije govorio o kartonu. Samo je postavio objavu na Instagramu, a na fotografiji je skupa sa Gerardom Piqueom.

 "Čestitam ekipi. Nevjerovatan posao na terenu", poruka je koju je imao iskusni poljski napadač koji će se sad moći malo odmoriti prije nego što se priključi reprezentaciji zbog nastupa na Svjetskom prvenstvu.

 O dešavanjima na terenu i crvenim kartonima nakon meča je kratak komentar dao i trener Barcelone Xavi Hernandez. Nije zadovoljan onim što je vidio.

 "Ponovo smo bili žrtva nepravde", poruka je Gerarda Piquea, koji navodi da je tim ipak pokazao koliko je ujedinjen.

Potražite više informacija na temu La Liga:

 "Ovaj tim konstantno raste. U svlačionici vlada nevjerovatna sloga i svi smo kao jedna velika porodica. Naši navijači su silno željeli pobjedu. Uspjeli smo i lideri smo na tabeli na pauzi. To nam je bio cilj", poručio je Xavi.

Katalonci su trenutno na prvom mjestu s 37 osvojenih bodova. Imaju pet više od Real Madrida koji ima utakmicu manje koju će odigrati protiv Cadiza u četvrtak.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Lorrialla
Dobro došli na najbolji seks sajt za upoznavanje - - - Hot24.pw
1 1
MaxBavarac
Razuzdane seljacine,nemogu nista na terenu pa daj na sudiju,ovaaj penzioner pobjego ko pi**a od fudbala i sad kevce nesto...
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi