Otkriveno značenje neobične geste Lewandowskog ka sucu
Robert Lewandowski je sinoć isključen po treći put u karijeri.

Dotaknuo je nos kažiprstom

Otkriveno značenje neobične geste Lewandowskog ka sucu

E. Ganibegović

Robert Lewandowski sinoć je po treći put isključen u karijeri, a o njegovoj gesti nakon crvenog kartona i dalje se priča. Mediji su otkrili njeno značenje.

Barcelona je sinoć u okviru 14. kola španske Primere gostovala u Pamploni kod Osasune i teže od očekivanog stigla do pobjede, a na kraju je bilo 1:2.

Garcia je doveo Osasunu u vodstvo već u šestoj minuti, da bi u drugom dijelu Barcelona s igračem manje došla do preokreta i pobjede golovima Pedrija i Raphinhe.

Igrala se 11. minuta kada žuti karton dobija Robert Lewandowski, a samo dvadeset minuta kasnije i drugi i morao je ranije pod tuš.

Prilikom izaska iz igre Robert Lewandowski napravio je jednu neobičnu gestu za koju na prvi pogled mnogi nisu znali šta znači.

Kapiten poljske reprezentacije kažiprstom je dotakao nos i pokazao na suca Mazana. 

Prema pisanju španskog Sporta, ova se gesta u Poljskoj čita kao znak ponosa ili arogancije. Sličnu interpretaciju iznosi i sudački stručnjak, a ujedno i bivši sudija, Eduardo Itturalde Gonzalez, koji je za radio Cadena SER analizirao ovu situaciju.

Prema njegovom mišljenju, dodirivanje nosa kažiprstom u Njemačkoj znači ponos ili aroganciju. Kao što znate, Lewandowski je godinama igrao u Bundesligi.

Potražite više informacija na temu La Liga:

  
Gesta Roberta Lewandowskog nakon isključenja.

Inače, ovo je za Roberta Lewandowskog bio tek treći crveni karton u karijeri. Za sada je sigurno da propušta naredni ligaški meč i to na Camp Nouu protiv Espanyola.

Barcelone što se tiče, nakon ove pobjede Katalonci su na prvom mjestu s 37 bodova, pet više i utakmicom više od Real Madrida. 

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

FudbalskiZnalac
Da vidimo hoće li dobiti zabranu 3 utakmice ili će se ponovo dokazati da su igrači farse zaštićeni...
4 4
axel42
Ma kako to, nema od tog ništa!! Gledaj samo šta govore sudiji!! Čuj majka ti ku rva i slično! Pa ove sudije svašta i trpe, ovdje treba još ciše crvenih djeliti.
3 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi