Pique veliki tragičar: Šokantan poraz Barcelone protiv Leganesa

Domaći pobijedili nakon preokreta

Pique veliki tragičar: Šokantan poraz Barcelone protiv Leganesa

Endin Čaušević
Teme:

Leganes je večeras napravio veliko iznenađenje jer je na svom terenu pobijedio nakon preokreta Barcelonu sa 2:1 u okviru šestog kola španske La Lige.

Početak utakmice nije mogao ni naslutiti da će Barcelona poražena napustiti večeras stadion Leganesa. Naime, katalonski klub do prednosti je stigao već u 12. minuti kada je spektakularan gol postigao Philippe Coutinho za 0:1.

Barcelona je nakon toga nastavila igrati veoma dobro i stvoriti nekoliko prilila, ali je ostalo 0:1. U drugom poluvremenu gledali smo potpuno drugačiju sliku na terenu i kao da su neki drugi igrači izašli u dresu Barcelone.

Leganes je za svega dvije minute napravio nevjerovatan preokret. Domaći su do poravnanja došli u 52. minuti kada je mrežu Ter Stegena zatresao El Zhar, a samo minutu kasnije bilo je 2:1. Gerar Pique je napravio nevjerovatnu grešku koji je iskoristio Oscar i ispostavit će se donio je pobjedu svom timu.

Barcelona je i dalje na prvom mjestu s 13 bodova koliko ima i drugoplasirali Real Madrid, ali kraljevski klub ima meč manje. Leganes je na tek 17. mjestu s četiri boda i ovo je za njih prva pobjeda u novoj sezoni.

U istom terminu sastali su se Athletic Bilbao i Villarreal, a gosti su na kraju slavili sa 2:0. Golove za Žutu podmornicu postigli su Fornals i Mori.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Top Komentari

F_C_Bracelona_
Džabe ti igrači vrijedni preko 100 mil kad imaš trenera debila prve klase i što je stvar gora uprava mu nudi ugovor na još jednu sezonu ... Klop u Liverpoolu od prosječnih igrača napravi brutalan jak tim a ovaj vavlerde ima svjetske klase al svojom taktikom uništi igru. Ja sam navijač Barse al ova se igra ne može gledat šta je onda sa onih koji mrze Barsu.
28 1
ismir rasimovic
klosari oni nafurani i prepotentni.12 kilometara vise Leganes pretrcao,sto bukvalno znaci da su imali igraca vise.pojedini igraci velike Barce misle da ce lopta u go sama od sebe i da ce pobjeda doci sama.
14 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije