Pique: Volio bih da Valverde ostane u Barceloni

Protiv odlaska španskog stručnjaka

Pique: Volio bih da Valverde ostane u Barceloni

Endin Čaušević

Španski stručnjak Ernesto Valverde na ljeto bi mogao napustiti Barcelonu jer je s ovim klubom potpisao samo dvogodišnji ugovor.

Valverde je na klupu katalonskog kluba došao na ljeto 2017. godine umjesto Luisa Enriqua, a u prvoj sezoni osvojio je duplu krunu. Međutim, navijači su mu najviše zamjerili očajan rezultat u Ligi prvaka jer je Barca ispala od Rome u četvrtfinalu.

Španski trener je dobro krenuo ove sezone i jasno je da je glavni cilj Liga prvaka. Ipak, već se uveliko priča o tome da mu Barcelona neće dati novi ugovor, te da će Valverde biti slobodan na kraju sezone. No, nisu baš svi igrači za tu opciju, a to je otvoreno priznao Gerard Pique.

"To je odluka koju će donijeti Valverde i klub na kraju sezone, a ja ću ga poštovati kako god da se završi jer je odličan trener. Volio bih da ostane jer radi sjajan posao. Donio nam je smirenost, a i rezultati govore dovoljno", rekao je Pique.

Top Komentari

sportsport
Pike pozdravi znaas vec koga
1 0
merim
A messi zove Guardiolu... Ako Klopp osvoji prvenstvo eto njeg sa Buvacem u paketu..
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi