Pirić u odličnoj formi, AEK u derbiju bolji od Arisa

Igrao i Miličević

Pirić u odličnoj formi, AEK u derbiju bolji od Arisa

Adnan Beganović

Kenan Pirić i Hrvoje Miličević sa svojim AEK Larnacom slavili su u derbiju kiparskog prvenstva.

Kompletirano je 6. kolo elitnog ranga kiparskog fudbalskog prvenstva, a u derbiju kola AEK Larnaca čije boje brane bh. reprezentativci Kenan Pirić i Hrvoje Miličević. savladala je Aris Limassol.

Derbi 6. kola kiparskog prvenstva opravdao je očekivanja, a iako je domaći Aris imao mnogo više od igre i mnogo više izglednih prilika, na kraju je slavila ekipa naših reprezentativaca.

AEK se uglavnom orijentisao na čuvanje sopstvene mreže i na kontranapade, a nakon što su domaći imali nekoliko izglednih situacija uslijedila je kontra i vodstvo AEK-a. Pogodak je postigao Tričkovski.

Nastavili su domači sa napadima, Pirić je imao pune ruke posla, kojeg je na ovom meču sjajno obavio, no kapitulirao je u 32. minuti.

Nakon sjajne akcije Kokmorin je pogodio sa nekih desetak metara, bh. golman je bio nemoćan.

Sa 1:1 se otišlo na odmor, a u drugom dijelu ista priča. Domaći napadaju, gosti se brane i čekaju priliku iz kontre. Jednu takvu su iskoristili u 73. minuti preko Roma koji je pogodio, za velika tri boda Pirića, Miličevića i društva.

Koliko su domaći bili nadmoćni govori i podatak o broju šuteva upućenih prema golu. Čak 15 su imali domačli, od čega 11 u okvir gola, što znači da je bh. golman imao 10 uspješnih intervencija, a gosti su uputili četiri udarca u okvir gola i radovali su se dva puta.

Poraz Arisa, do ovog kola vodeće ekipe, iskoristili su Paphos i Apollon, koji su pobjedama nad Paralimnijem (3:0) i Anorthosisem (1:0) izbili na čelo tabele sa po 14 osvojenih bodova.

Aris je trećeplasirani sa dva manje, dok je AEK Larnaca naših Pirića i Miličevića sa novom "tricom" se probila na 4. mjesto sa 10 bodova.

Top Komentari

krems_krems12
Samo vi novinarcici gurajte ovog Husarinog debila, pravite od njega golmana, a lik taraba teska. U reprezentaciji je samo zbog Husare i nikog drugog.
2 0
Davno sam ja rekao da nama treba jos jedan dobar golman u reprezetaciji BH, mi nemamo rezervnog golmana, treba pokusati nagovoriti begovica da se vrati u reprezentaciji BH.
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi