Zavidna forma bh. golmana: Pirić među golmanima s najviše odbrana u trećem kolu

Evropska liga

Zavidna forma bh. golmana: Pirić među golmanima s najviše odbrana u trećem kolu

Eldar Ganibegović

AEK iz Larnace sinoć je igrao utakmicu 3. kola Evropske lige.

Kiparski tim skupo je prodao kožu turskom velikanu Fenerbahceu, bilo je 2:0 za istanbulski tim.

Najbolji kod gostiju bio je bh. golman Kenan Pirić koji je AEK spasio uvjerljivijeg poraza. Bivši golman Slobode i Zrinjskog imao je sedam odbrana.

Prema tom kriteriju, Pirić je drugi najbolji golman trećeg kola. Ispred njega nalazi se samo Olympiacosov golman Kostas Tzolakis koji je imao osam odbrana.

Po šest su imali Moris, Hazard i Diawara, a Evropska liga je poredak objavila na svom Instagram profilu.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Nakon ove utakmice stanje na tabeli je takvo da Fener vodi sa sedam bodova koliko ima i Rennes, AEK je s tri na trećem mjesto dok posljednji Dynamo nema bodova.

Podsjetimo, trećeplasirani iz svake grupe Evropske lige takmičenje nastavlja u Konferencijskoj ligi, tako da Kenan Pirić i Hrvoje Miličević imaju velike šanse da i na proljeće igraju Evropu. 

Top Komentari

Brazuka
Ovo je bas providno. Cuj izgubili 2 0 ali on vrhunski branio Gahahaha i sad kao vjeruje petev ovim natpisima iako zna da husaric to kupi za dres ili 20 30 km. Brukate se a najviše tog pirica
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi