AEK skupo prodao kožu turskom velikanu, Pirić najbolji kod Kiprana
Foto: AEK Larnaca

Nastupio i Miličević

AEK skupo prodao kožu turskom velikanu, Pirić najbolji kod Kiprana

Eldar Ganibegović

Fenerbahce je u okviru 3. kola Evropske lige s 2:0 savladao AEK iz Larnace.

Prvu šansu je istanbulski velikan imao već u 11. minuti. Alioski je pokupio jednu odbijenu loptu unutar kaznenog prostora AEK-a i šutirao, no ispriječio se večeras sjajni Kenan Pirić.

Ipak, rezervni golman reprezentacije Bosne i Hercegovine kapitulirao je u 26. minuti. Rossi je centrirao, sve to sjajno prati Batshuayi i poentira za 1:0.

Samo pet minuta kasnije radost gostiju, ali nije dugo trajala. Rafa Lopes je postigao gol, ali on je poništen zbog nedozvoljene pozicije.

Otvaranje drugog poluvremena donosi novu sjajnu šansu za Fener i novu dobru odbranu Pirića. Ovaj put je zaustavio Mora, a lopta se nakon njegove odbrane odbila u stativu i nazad u ruke Pirića.

Najveću šansu na utakmici AEK je imao u 66. minuti kada je Imad Faraj promašio kolosalnu priliku, da bi kazna stigla u 80. minuti kada Mamas nesretno skreće loptu u vlastitu mrežu.

Nakon ove utakmice stanje na tabeli je takvo da Fener vodi sa sedam bodova koliko ima i Rennes, AEK je s tri na trećem mjesto dok posljednji Dynamo nema bodova.

Kenan Pirić je utakmicu završio s ukupno osam odbrana, a ispred njega je stajao u odbrani još jedan bh. reprezentativac Hrvoje Miličević koji je stub odbrane kiparskog tima i kojem trener Oltra itekako vjeruje.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Evropska liga, 3. kolo, grupa B:

Fenerbahce - AEK Larnaca 2:0 (Batshuayi 26', Mamas 80' (AG))

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi