Selektor otputovao Ronaldu na noge, razgovarali su o njegovom ostanku u reprezentaciji
Cristiano Ronaldo ostaje član reprezentacije Portugala.

Može još uvijek pomoći

Selektor otputovao Ronaldu na noge, razgovarali su o njegovom ostanku u reprezentaciji

E. Ganibegović

Ono što naredno slijedi kada je u pitanju reprezentativni fudbal u Evropi jesu kvalifikacije za Evropsko prvenstvo koje će se 2024. godine održati u Njemačkoj.

Kvalifikacije počinju u martu mjesecu, a Bosna i Hercegovina smještena je u grupi s Portugalom, Islandom, Luksemburgom, Slovačkom i Lihtenštajnom.

Reprezentacija Portugala u novi ciklus ući će s novim selektorom, nakon što je Fernando Santos napustio kormilo poslije ispadanja u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva u Kataru. 

Novi selektor je Roberto Martinez, koji je također napustio ekipu Belgije nakon ispadanja i to u grupnoj fazi Mundijala.

Nakon ispadanja s Mundijala i odlaska Ronalda u Saudijsku Arabiju, postavljalo se pitanje da li će Cristiano Ronaldo ostati član selekcije Portugala, no čini se da smo i na to dobili odgovor.

Selektor Martinez otputovao je u Rijad gdje će se sastati s Ronaldom i razgovarati o njegovoj budućnosti u portugalskom nacionalnom dresu. 

Oglasi

Prema pisanju medija u Velikoj Britaniji, selektor će mu saopštiti da na njega računa u predstojećim kvalifikacijama, te da smatra da još uvijek može pomoći reprezentaciji iako je završio s igranjem u Evropi.

To znači da bismo Cristiana Ronalda trebali gledati i u Bosni i Hercegovini odnosno u Zenici i to 16. oktobra ove godine kada nam Portugal dolazi u osmom kolu kvalifikacija.

Prethodno ćemo se s Portugalom sastati 17. juna u trećem kolu u gostima, dok kvalifikacije počinjemo 23. marta domaćom utakmicom protiv Islanda.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Portugala što se tiče, novi selektor će imati lagan debi. U prvom kolu na isti datum dočekat će ekipu Lihtenštajna.

Zatim će gostovati kod Luksemburga, te je vrlo realno očekivati Hadžibegić i Zmajevi odu na noge Portugalu koji ima šest bodova. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi