Pirić zadobio potres mozga, propušta današnje okupljanje Zmajeva

Neugodna povreda bh. golmana

Pirić zadobio potres mozga, propušta današnje okupljanje Zmajeva

S. Mlaćo

Bh. čuvar mreže Kenan Pirić neće po dobrom pamtiti pobjedu svog Maribora na gostovanju kod Domžala.

Naime, Pirić je u 16. minuti zadobio neugodnu povredu, a priliku je dobio Handanović. Jedan napadač domaćeg tima žestoko je udario Pirića koji je zadobio potres mozga, te mu sada slijedi sedam dana strogog mirovanja.

Kako saznaje SportSport.ba Pirić će zbog toga propustiti i okupljanje naše nogometne reprezentacije za duele sa Lihtenštajnom i Armenijom.

Prije utakmice s Lihtenštajnom naša reprezentacija će pripreme za ovaj meč odraditi u Trening centru NSBiH. Okupljanje je zakazano za 12 sati danas, a već u 18 sati isti dan će naši igrači odraditi prvi trening.

U utorak, 3. septembra, bh. selekcija će odraditi još jedan trening, a on je zakazan za 17 sati. U srijedu je zakazana press konferencija za 19:45 sati, te trening našeg tima u 20:30 sati na stadionu Bilino polje. Meč s Lihtenštajnom igra se u četvrtak u 20:45 sati.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Već naredni dan Zmajevi idu put Armenije, a let za Jerevan zakazan je u 10 sati na aerodromu u Sarajevu. Po dolasku u Jerevan u 17 sati po našem vremenu zakazan je i trening.

Dan kasnije 7. septembra će biti održana press konferencija, te zvanični trening našeg tima na stadonu Yerevan u 15 sati (po našem vremenu). Meč protiv Armenije na programu je u nedjelju u 15 sati po našem vremenu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi