Pirlo: Conte je najbolji trener svijeta, on je genije

Italijanski fudbaler o bivšem treneru

Pirlo: Conte je najbolji trener svijeta, on je genije

E. Čaušević

Nekadašnji reprezentativac Italije, Andrea Pirlo, nedavno je otkrio da još uvijek ne razmišlja o završetku karijere, te da ima želju da bude trener jednog dana.

Pirlo je u intervjuu za američke medije izjavio da još uvijek nema namjeru da okači kopačke o klin, ali da polako počinje razmišljati čime će se baviti kada dođe dan da ide u penziju. Nekadašnji igrač Juventusa priznao je da mu je želja da jednog dana bude trener, te je otkrio ko je za njega najbolji trener na svijetu.

"Najbolji trener na svijetu za mene je Antonio Conte, jer je on jednostavno genije. Svaki trenutak razmišlja kako da poboljša svoj tim i misli o najmanjem detalju. Zbog toga je on toliko uspješan bio u Juventusu, a isto će napraviti u Chelseaju, siguran sam", rekao je Pirlo, te dodao:

"U Juventusu sam s njim sarađivao tri godine i osvojili smo mnoge trofeje. Zanimljivo je da je svaki trening bio drugačiji i dosta jači. Možda je tako i u Chelseaju, ako jeste onda će titule doći na Stamford Bridge. Već se vidi da je donio dosta napretka u ovom klubu".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi