Pirlo opisao kako je odbio milione, avion, Ferrari...
FOTO: EPA

Nije želio u Katar

Pirlo opisao kako je odbio milione, avion, Ferrari...

Legendarni italijanski fudbaler Andrea Pirlo u svojoj knjizi je otkrio kako je odbio bogatu ponudu iz Katara. 

Pirlo je u posljednjim sezanama bio lider Juventusa. Svojim nastupima je iz sedmice u sedmicu oduševljao navijače, a nije tajna da je tokom epizode u torinskom klubu dobijao unosne ponude iz različitih zemalja. 

Jedna je bila i iz Katara, a iskusni Pirlo je u knjizi naveo kako je zapravo tekla konverzacija sa menadžerom Tullijem Tintijem.

"Andrea, žele te oni iz Katara. Pa Guardiola je igrao tamo svojevremeno i trebao bi se po bontonu sastati sa njima", kazao je Tinti svom klijentu.

"Ti si lud ni u snu. Guardiola je nastupao tamo kad je bio na zalsku karijere", bio je jasan Pirlo koji nije ni pomišljao na Katar. 

Bivši italijanski reprezentativac je otkrio da su šeici potom nudili nekoliko automobila na poklon, avion, četverogodišnji ugovor vrijedan 40 miliona dolara, ali ni to nije dalo rezultate. 

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Na trenutak sam pogledao na sat i vidio da je 21:21, dva puta je moj sretni broj. 21. je rođen moj otac, 21. sam se oženio, 21. sam debitovao u Seriji A, tako da je to moj broj. Kao da mi je sudbina šapnula: Dobro si odlučio", opisao je Pirlo šta je prethodilo tome da menadžera uhvati za ruku i odvede iz hotela u kojem su pregovarali sa bogatim šeicima. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi