Pirlo: Malo je falilo da pređem u Barcelonu

U zamjenu za Ibrahimovića

Pirlo: Malo je falilo da pređem u Barcelonu

Legendarni italijanski vezni fudbaler Andrea Pirlo tokom karijere je imao na stolu ponude najvećih svjetskih timova.

Među onima koji su Pirla željeli vidjeti u svojim redovima je i Barcelona, a veliki transfer je na pragu realizacije bio 2010. godine kada su se čelnici katalonske momčadi željeli riješiti Zlatana Ibrahimovića.

Pirlo je u sklopu transfera Ibrahimovića iz Barcelone u Milan, mogao u suprotnom smjeru.

"Bilo je pregovara sa Barcelonom za Ibrahimovića i trebalo je da ja budem igrač koji će otići u suprotnom smjeru. Na kraju je sve riješeno tako što se samo Ibrahimović pridružio Milanu", kazao je Pirlo.

Igranje za Barcelonu bi, priznaje, bilo dobro iskustvo.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Svakako da bi bilo dobro iskustvo, ali sam bio sretan u Milanu. A nikad neću znati da li bih prihvatio taj transfer."

Inače, Pirlo je u Milanu bio do 2011. godine kada je preselio u Juventus. Iz torinskog kluba je otišao u američki New York City u kojem je potom i okončao bogatu karijeru.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi