Deulofeu izabrao Inter, ali ima jedan ogroman problem

Na izlaznim vratima Barcelone

Deulofeu izabrao Inter, ali ima jedan ogroman problem

Endin Čaušević, foto: EPA

Nakon što je Philippe Coutinho jučer zvanično postao novi igrač Barcelone jasno je da će katalonski klub do kraja januara morati prodati nekoliko fudbalera.

Na transfer listi Barcelone već se nalazi nekoliko imena, a među njima je i Gerard Deulofeu koji se ljetos vratio iz Evertona. Barca je odlučila otkupiti njegov ugovor od engleskog kluba nakon što je Deulofeu briljirao u drugom dijelu sezone u dresu Intera.

Međutim, nakon što je stigao na Nou Camp nije se baš uspio nametnuti Ernestu Valverdeu. Deulofeu je imao priliku za igru, no španski stručnjak je poručio da nije opravdao očekivanja i da može tražiti novi klub.

Interes su pokazali Napoli i Inter, a prema pisanju medija na Apeninima ovaj 23-godišnji fudbaler je već izabrao Inter. Deulofeu želi da nastavi svoju karijeru na Giuseppe Meazzi, no ima veliki problem i pitanje je da li će se na kraju ostvariti njegova želja.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Naime, Inter zbog kazne za Finansijski fair play ne može kupovati igrače u ovom prelaznom roku i jedina opcija je da Deulofeu dođe na posudbu do kraja sezone. No, Barcelona želi da proda ovog igrača odmah ili da ide na posudbu, ali uz obavezu da se otkupi njegov ugovor što Inter ne može trenutno da ispuni.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi