Pirlo: Moramo da radimo kako bi došli na Barcelonin nivo igre

Sasvim iskreno nakon poraza

Pirlo: Moramo da radimo kako bi došli na Barcelonin nivo igre

Esmer Oštraković

Andrea Pirlo priznao je da njegovi planovi na utakmici protiv Barcelone nisu uspjeli, te smatra da je glavni razlog poraza manjak iskustva.

Naime, Barcelona je sinoć ostvarila pobjedu na gostovanju od Juventusa sa 0:2, u okviru grupne faze Lige prvaka.

"Moramo da radimo kako bi došli na njihov nivo igre. Znali smo da će biti teško, jer su oni navikli na ovakve utakmice. Ova utakmica pomoći će nam da rastemo, te da se popravimo u budućnosti", rekao je Andrea Pirlo.

Treneru Juventusa na ovoj utakmici nedostajalo je nekoliko igrača, a među njima je bio i Cristiano Ronaldo.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Nadam se da će se svi ubrzo vratiti, jer nemam pretjeran broj opcija. Igramo dva puta sedmično i igrači su umorni. Htjeli smo raširiti odbranu Barcelone, ali nam to nije uspjelo", završio je Pirlo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi