Pirlo savjetuje De Rossija da napusti Romu

Za MLS je prerano?

Pirlo savjetuje De Rossija da napusti Romu

Legendarni Andrea Pirlo smatra kako je vrijeme da Daniele De Rossi napusti redove Rome. 

Kroz dosadašnju karijeru De Rossi je igrao samo za Romu, a budući da ulazi u posljednju godinu ugovora, sve više se nagađa o njegovoj budućnosti. Kao realna opcija se nameće odlazak u SAD, no Pirlo mu je savjetovao da nije još vrijeme da ode "preko bare". 

"Savjetovao bih De Rossiju da ide iz Rome. Mlad je i može da ostvari uspjeha u drugim evropskim ligama. Mislim da mu je rano da dolazi u SAD. Može još igrati na visokom nivou", kazao je Pirlo. 

Novinari su upitali Pirla i za njegovu budućnost. Odlučio je da će nakon epizode u New York Cityju ostati u fudbalskim vodama.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Kad se završi sezona, možda ću otići u Italiju kako bih se obučio da budem trener", otkrio je nekadašnji član Milana i Juventusa. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi