Pirlo se naredne sezone vraća u svijet fudbala

'Fudbalski Mozzart' se vraća na velika vrata

Pirlo se naredne sezone vraća u svijet fudbala

S. Grebović

Andrea Pirlo je rekao zbogom fudbalu krajem 2017. godine, a posljednji klub u kojem je okontao svoju blistavu karijeru bio je FC New York City koji se takmiči u američkoj MLS ligi.

Za vrijeme karijere između ostalih nastupao je za sve same Italijanske velikane - Inter, Milan, Juventus u kojem je završio svoju epizodu "na čizmi", ali čini se to je bilo privremeno.

Prema pisanju Calcio Mercata legendarni Pirlo se vraća fudbalu, ali ovoga puta u nešto drugačijoj ulozi nego što smo navikli. Naime, sve su prilke kako je Stara dama 'fudbalskom mozzartu' ponudila posao u omladinskoj školi ovog tima.

Na ovom mjestu će zamjeniti Maura Zironellija, koji prošle sezone nije postigao zapaženije rezultate sa torinskim omladincima.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Svjedoci smo da nekad veliki igrači postanu jednako uspješni i u trenerskom poslu, posebice bivši vezni igrači kao što su Zidane, Guardiola, Konte, Simeone...

Kako će se Pirlo snaći u novoj ulozi ostaje da se vidi. 

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi