Stara dama bi da podmladi zadnju liniju - trebaće joj 60 miliona eura

Ruben Dias na radaru Juventusa

Stara dama bi da podmladi zadnju liniju - trebaće joj 60 miliona eura

Ako je vjerovati novinaru portala Goal.com Romeu Agrestiju, Juventus je "zagrijan" za mladog defanzivca Benfice Rubena Diasa.

Juventusovi skauti su nekoliko puta uživo gledali Rubena Diasa u akciji i navodno su oduševljeni sjajnim defanzivcem koji posjeduje ogroman potencijal.

Staroj dami nadu da može realizovati Diasov transfer uljevaju i dobri odnosi sa njegovih menadžerom Jorgeom Mendesom koji već zastupa dvojac Juventusa , Joaa Cancela i Cristiana Ronalda.

Ovaj 21-godišnjak bi bio odlična akvizicija za Juventus koji želi (i mora) početi podmlađivati svoju štopersku liniju, ali će njegov potencijalni transfer skupo koštati Bianconere.

Naime, Goal.com tvrdi da Benfica neće prihvatiti ni centa manje od 60 miliona eura, što je cifra na koju je portugalski velikan procijenio svog talentovanog defanzivca.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ipak, vjeruje se da Stara dama neće zbog Diasa obustaviti interes za Kostasa Manolasa, Samuela Umtitija i još nekoliko štopera čije se ime u posljednje vrijeme dovodi u vezu sa transferom u redove torinskog velikana.

Mladi Ruben Dias je ove sezone odigrao 53 utakmice za Benficu u svim takmičenjima, postigao je četiri gola i upisao tri asistencije.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi