Pjaca je u Schalke došao zbog minutaže, ali trenerova izjava ne obećava

Derbi odgledao sa klupe

Pjaca je u Schalke došao zbog minutaže, ali trenerova izjava ne obećava

Dolazak Marka Pjace u Schalke izazvao je euforiju među navijačima kluba iz Gelsenrkirchena, koja se dodatno rasplamsala nakon prvih pripremnih utakmica hrvatskog reprezentativca u dresu novog kluba.

Nakon obećavajućeg početka, Pjaca je i u Schalkeu pao u drugi plan čemu svjedoči i potez trenera Domenica Tedesca za utakmicu sa Bayernom.

Pjaca je svih 90 minuta odgledao sa klupe za rezervne igrače, a posebno ga može brinuti trenerova izjava nakon utakmice koja za njega nije nimalo obećavajuća.

Na pitanje o fudbalerima iz napada, Tedesco je poručio da su Embolo, Burgstaller i Di Santo trenutno fudbaleri kojim najviše vjeruje.

"To su fizički moćni igrači koji su nam trenutno najpotrebniji. S njima manje gubimo lopte pa će i ubuduće igrati zajedno od prve minute", riječi su Schalkeovog trenera.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Marko Pjaca je u Juventus stigao na ljeto 2016. godine, ali se u Torinu nije uspio izboriti za važniju ulogu u ekipi, nakon čega je posuđen Schalkeu do kraja sezone.

Pjaca je u Schalke došao zbog veće minutaže, ali je do sada odigrao samo tri utakmice u Bundesligi od čega svega jednu kao starter, a i tada je izašao u 56. minuti. U preostale dvije utakmice nastupao je 35, odnosno 20 minuta.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi