Pjacu u Njemačkoj već gledaju skauti, sprema se ljetni transfer?

Mogao bi u Španiju

Pjacu u Njemačkoj već gledaju skauti, sprema se ljetni transfer?

Hrvatski reprezentativac Marko Pjaca trenutno nastupa za Schalke kao posuđen igrač iz Juventusa, ali postoje realne šanse da se više ne vrati u Torino.

Prema pisanju inostranih medija, ovaj 22-godišnji ofanzivac bi od naredne sezone mogao nastupati u La Ligi i to za Valenciju, koja je ozbiljno zainteresovana za njegovo dovođenje.

Navodno, Valencijini skauti već prate Pjacu i nastavit će to raditi na nekim narednim utakmicama, nakon čega će klub sa Mestalle donijeti odluku hoće li poslati ponudu za njega.

Pjacin ugovor od Juventusa želi otkupiti i Schalke, pa je za očekivati da ova dva kluba budu najveći rivali u borbi za potpis hrvatskog fudbalera za kojeg u Juventusu, očigledno, nema dovoljno mjesta.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Marko Pjaca je na ljeto 2016. godine prešao iz Dinama u Juventus za 23 miliona eura, a za Schalke je postigao dva gola na šest utakmica.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi