Šta se dešava sa Miralemom Pjanićem? Petnaest mjeseci bez pogotka
FOTO - EPA

Šta se dešava sa Miralemom Pjanićem? Petnaest mjeseci bez pogotka

A. Beganović

Bosanskohercegovački veznjak Miralem Pjanić proživljava najteže dane u karijeri i sada se može reći da je njegov prelazak uz Juventusa u Barcelonu zapravo pogrešan potez.

Šef stručnog štaba Barcelone, nizozemski stručnjak Ronald Koeman, sve manje i manje vjeruje našem veznjaku, koji mu se nije uspio nametnuti.

Nezadovoljan je Pjanić svojim statusom, nezadovoljan je Koeman sa onim što Miralem pruža na terenu kada dobije priliku, a nezadovoljni su i navijači iz Bosne i Hercegovine, koji u nizozemskom stručnjaku zapravo vide glavnog krivca za Pjanićevu trenutnu situaciju.

Međutim, da nije samo do Koemana, odnosno da je Pjanić u "slobodnom padu" može se lako uočiti analizirajući njegovu posljednju sezonu u Juventusu, kao i ovu u Barceloni.

Recimo, Pjanić je u dosadašnjem dijelu sezone za Barcelonu odigrao ukupno 21 utakmicu od čega je jedanaest puta na terenu najamanje proveo 45 minuta i u tom periodu bosanskohercegovački veznjak nije uspio postići pogodak, a ni upisati asistenciju.

Ali, ni to nije sve, odnosno Pjanićev golgeterski "post" traje mnogo duže. Bosanskohercegovački napadač već 15 mjeseci nije postigao pogodak, a u tom periodu za Juventus, Barcelonu i reprezentaciju je odigrao 62 utakmice.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Istina, Pjanić nikada nije bio veznjak koji u sezoni konstatno postiže dvocifren broj pogodaka, no podatak koji kaže da je posljednji put mrežu tresao 19. oktobra 2019. na duelu Juventusa i Bologne ipak mnogo toga govori.

Svakako da ovi podaci zabrinjavaju, pogotovo jer se bliže kvalifikacije za Mundijal, a očito je da je igrač od kojeg se uz Džeku najviše očekuje, ne pruža partije kakve je pružao u bliskoj prošlosti. Bosni i Hercegovini treba stari Miralem Pjanić, ali veliko je pitanje da li će u Barceloni moći doći na nivo zbog kojeg je zapravo ovaj klub i doveo iz Juventusa.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

BosnianKingdom
Pa ne moze kad igra zadnjeg veznog, a on je prirodno playmaker iza napadača, pa u Romi je imo dvociren broj i golova i asistencija, takodjer u Lyon jer je igro 4 3 3 To jesg bio je odmah iza napadača, a ne ****ni zadnji vezni
8 2
GAZIJASAISTOKA_
Kad su culi da je sa SERIFOM slavio TRANSFER, bilo im je SVE JASNO..
7 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije