Pjanić će se načekati da primi platu

Ogromni problemi u Barceloni

Pjanić će se načekati da primi platu

A. Čaušević

Vršitelj dužnosti predsjednika Barcelone Carlos Tusquets je potvrdio kako će klub odgoditi isplatu plate za januar.

Katalonski klub je teško pogođen krizom izazvanom pandemijom koronavirusa, a finansijska situacija je zabrinjavajuća.

"U januaru ne možemo isplatiti plate. Igrači imaju dvije isplate. Jednu u januaru, drugu u julu. Odgodili smo januarsku isplatu kao i bonuse za osvojene trofeje", rekao je Carlos Tusquets.

Tusquets nije mogao reći kada će isplate biti izvršene, ali vjeruje da će se situacija popraviti povratkom navijača na tribine.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Ekonomska situacija je zabrinjavajuća. Veoma je loša, ali smo dobili nadu. Kada se tribine otvore uzet ćemo 220 miliona eura da ne radimo ništa i taj iznos će narasti na 320 miliona zahvaljujući sponzorima", dodao je on.

Iz Barcelone su prošle sedmice saopštili da je postignut dogovor s igračima o smanjenju plate u skladu s pravilnikom La Lige.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

LukasPodolski
De napisite ziro racun da uplatimo sta
8 1
dinass
Sve glume La Mesija a naplacali se zadnjih godina preskupih igraca pa im sada kes treba za lijeka.
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi